Convocarea referendumului național, pe 9 iunie, pentru eliminarea pensiilor speciale, solicitat de Dreapta Unită

Liderii Dreapta Unită au depus la Palatul Cotroceni solicitarea oficială prin care îi cer președintelui României, Klaus Iohannis, să convoace referendumul pentru eliminarea pensiilor speciale pentru data de 9 iunie.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de președintele USR, Cătălin Drulă, și de secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, a susținut declarații de presă la referitoare la solicitarea înaintată președintelui Iohannis.

„Formulăm această cerere către un Iohannis care pare surd, mut și orb, care pare că a pierdut orice legătură cu România și cu societatea românească. Dar considerăm că este obligația noastră să ne batem pentru acest principiu corect, care este foarte clar și anume că toți oamenii trebuie să fie răsplătiți pentru munca lor, în mod corect și egal și de asemenea, toți oamenii trebuie să beneficieze de dreptul la pensie conform principiului contributivității. Acum este și cald. Iohannis n-are pe ce pârtii deschise să se ducă în România. La golf e mai greu în perioada asta. Așa că are timp să citească scrisoarea noastră și să facă ceea ce sunt convins că își doresc 90% dintre cetățenii români: să inițieze acest referendum pentru desființarea pensiilor speciale”, a declarat președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a menționat că prioritatea alianței Dreapta Unită este aceea de a institui în Constituție principiul contributivității în calcularea pensiilor, astfel încât orice cetățean să beneficieze de pensie pe măsura muncii depuse și a veniturilor realizate.

„Privilegiații și-au construit sub patronajul lui Klaus Iohannis o Românie paralelă unde privilegiul a devenit regulă. În România lor, e normal să încasezi o pensie specială de 58.000 de lei lunar, peste 10.000 de euro, atât cât a ajuns să fie cea mai mare pensie specială din România. Asta în timp ce avem peste 1 milion de vârstnici care supraviețuiesc cu o pensie de sub 1.100 de lei. Pensiile speciale sunt o relicvă a unui sistem feudal protejat de PSD și PNL prin legi neechitabile. Și cine ar putea să le taie prin lege? Nicolae Ciucă, prim-pensionarul special al țării? Este cel mai mare apărător al lor. Singura cale pentru a închide subiectul pensiilor speciale este prin referendum”, a declarat președintele USR Cătălin Drulă.

Liderii Dreapta Unită acuză PSD-PNL că au crescut în ultimii trei ani taxele asupra cetățenilor și antreprenorilor ca să aibă bani să plătească pensiile speciale.

Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse în PNRR, dar PSD și PNL sunt dispuși să piardă banii pentru modernizarea României doar ca să-și apere privilegiații.

Vrei să faci parte din echipă?

Vrei să faci parte din echipă?

Together we the people achieve more than any single person could ever do alone.

Cod Mandatar Alegeri Locale: 21240063
Cod Mandatar Alegeri Europarlamentare: 41240007

Abonează-te la Newsletter!

Copyright 2024 Forța Dreptei. Toate drepturile rezervate.