Pachetul cu măsuri fiscale, promovat de Guvernul Ciolacu, atacat la CCR de Forța Dreptei și USR

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat marți la Parlament că pachetul referitor la creșterea de taxe și impozite, promovat de Guvernul Ciolacu prin angajarea răspunderii, că va fi atacat la Curtea Constituțională.

Coaliția monstruoasă a preluat guvernarea în noiembrie 2021, an în care s-a înregistrat creștere economică de aproape 6% din PIB. După nici 2 ani de guvernare creșterea economică s-a prăbușit la 1,7% în primul semestru al anului 2023 și economia continuă să o ia la vale. Deși au promis că nu vor crește nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuție, atât PSD-iștii, cât și PNL-iștii, deși nu au avut nici măcar un rând în programul de guvernare care a fost votat de Parlament, atât Guvernul Ciucă, cât și Guvernul Ciolacu, principala preocupare a PSD-iștilor și a PSD-iștilor travestiți a fost aceea de a da în cap românilor care își câștigă cinstit existența din activități economice, din profesii liberale, din activitatea pe care o desfășoară pe piața liberă. De ce? Pentru ca să nu fie obligați să taie funcții sinecuriștilor politici pe care i-au angajat pe ușa din dos de când s-au angajat la guvernare fără concurs, oameni care freacă menta în instituțiile publice și care nu aduc nicio plus valoare pentru societatea românească și nu face altceva decât să servească interesele politice ale partidelor de guvernământ”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei a menționat că singura pârghie reală pentru a opri pachetul legislativ de înăsprire a fiscalității, nociv pentru mediul privat, este sesizarea Curții Constituționale și declararea proiectului de lege ca neconstituțional.

Vrei să faci parte din echipă?

Vrei să faci parte din echipă?

Together we the people achieve more than any single person could ever do alone.

Cod Mandatar Alegeri Locale: 21240063
Cod Mandatar Alegeri Europarlamentare: 41240007

Abonează-te la Newsletter!

Copyright 2024 Forța Dreptei. Toate drepturile rezervate.