Ludovic Orban: Forța Dreptei inițiază revizuirea Constituției astfel încât să punem capăt pensiilor speciale și să eliminăm privilegiile

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a anunțat luni declanșarea campaniei naționale de strângere de semnături pentru revizuirea Constituției și eliminarea pensiilor speciale prin trecerea tuturor pensiilor pe principiul contributivității.

„Este o decizie pe care a luat-o conducerea Forța Dreptei, este aceea de a iniția revizuirea Constituției României. Ne-am propus ca obiectiv până la sfârșitul anului să strângem numărul de semnături necesare, peste 1 milion de semnături, pentru inițierea revizuirii Constituției în sensul introducerii în Constituție a unei explicitări a principiului egalității în fața legii pentru ceea ce înseamnă calculul pensiei, și anume, să introducem în Constituției obligativitatea calculului pensiei pentru toate categoriile de angajați doar în baza principiului contributivității”, a declarat Ludovic Orban.

Anunțul a fost făcut după ce parlamentarii PSD și PNL au votat și adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege prin care sunt menținute pensiile speciale pentru încă câteva zeci de ani.

„Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii pensiilor speciale și, de asemenea, constituie o formă gravă de discriminare a milioanelor de oameni care beneficiază de pensie calculată în baza principiului contributivității. Obiectivul Forța Dreptei este acela de a readuce litera și spiritul Constituției în legea care reglementează calculul pensiei cetățenilor români. Majoritatea PSD de peste 20 de ani care controlează majoritatea în Curtea Constituțională a respins orice proiect de lege de desființare a pensiilor speciale, călcând în picioare Constituția, de fapt, călcând în picioare principiului fundamental al egalității în fața legii”, a afirmat președintele Forța Dreptei.

Vrei să faci parte din echipă?

Vrei să faci parte din echipă?

Together we the people achieve more than any single person could ever do alone.

Abonează-te la Newsletter!

Copyright 2024 Forța Dreptei. Toate drepturile rezervate.