Dreapta Unită a prezentat programul pentru alegerile europarlamentare într-un eveniment comun USR, PMP și Forța Dreptei

Programul alianței Dreapta Unită pentru alegerile europarlamentare a fost prezentat într-un eveniment comun al USR, PMP și Forța Dreptei, desfășurat la București în prezența reprezentanților din întreaga țară ai celor trei partide.

În cadrul reuniunii au luat cuvântul liderii alianței, precum și candidați susținuți pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Decizia noastră de a fi parte din această alianță Dreapta Unită este o decizie care se bazează pe rațiuni profunde. Noi nu putem accepta ca România să fie în continuare prizonieră celor care conduc, de fapt, din umbră România… Și din umbră, și la vedere. Noi nu putem accepta ca România să rămână în continuare sufocată de caracatița unui sistem care a construit partidele politice și oamenii politici, ca noua nomenclatură și nicidecum ca oameni care să fie oameni politici într-o autentică democrație, oameni cu bun-simț, oameni care să rămână oameni și după ce ajung la putere, oameni care să guverneze și să ia decizii pentru binele comun. Nicidecum oameni care consideră că puterea este o sursă de privilegii, puterea este o sursă de avantaje personale, și că puterea este dată ca să-i stăpânești pe ceilalți și să le faci rău celor care gândesc altfel decât tine și care ți se opun (…) Fraților, nu am intrat în această alianță ca să ieșim pe locul 2, să ieșim pe locul 3 sau să fim noi mulțumiți că am obținut un scor. Am intrat în această alianță pentru a câștiga, nu pentru noi, nu pentru fiecare din cei care își doresc o funcție publică, ci a câștiga pentru fiecare român care își dorește o țară civilizată și democratică. Pentru a câștiga pentru fiecare om care astăzi și-a pierdut speranța, care astăzi este ținut în frâu prin frică, prin putere administrativă exercitată în mod arbitrar” – Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Și eu, și colegii mei, și toți cei care suntem aici în sală trebuie să spunem românilor că înțelegem faptul că această construcție europeană este întemeiată pe munca fiecăruia dintre ei. Și că îi respectăm pentru acest lucru! Vorbim despre recunoașterea diplomelor nu numai pentru meseriile care acum sunt acum recunoscute în competențe comune, ci pentru toți cei care au un statut social și e bine să fie recunoscut peste tot să nu mai dea o groază de alte examene și evaluări înainte să intre pe piața muncii în altă țară. Vorbim de o politică mai activă de sprijinire a celor care își caută un loc de muncă sau se reprofilează și vor să se recalifice pentru un alt loc de muncă (…) Cei care construiesc această lume, Uniunea Europeană, sunt cei care muncesc. Pe ei trebuie să-i respectăm și pentru ei trebuie să facem lucrurile cât mai simplu cu putință” – Violeta Alexandru, vicepreședinte al Forța Dreptei.

Programul electoral al alianței Dreapta Unită poate fi consultat aici.

 

Vrei să faci parte din echipă?

Vrei să faci parte din echipă?

Together we the people achieve more than any single person could ever do alone.

Cod Mandatar Alegeri Locale: 21240063
Cod Mandatar Alegeri Europarlamentare: 41240007

Abonează-te la Newsletter!

Copyright 2024 Forța Dreptei. Toate drepturile rezervate.