Atacul premierului Ciolacu la partidele de Opoziție dovedește că PSD nu a scăpat de năravul antidemocratic și autocratic de partid comunist

Biroul Politic Național al Forța Dreptei condamnă atacul nejustificat al prim-ministrului Marcel Ciolacu împotriva partidelor de Opoziție, care au sesizat Curtea Constituțională în legătură cu proiectul privind măsurile de creștere a fiscalității.

În cel mai recent episod de impostură, președintele PSD, care pe lângă faptul că a ales adoptarea măsurilor fiscale printr-o procedură parlamentară pe care el însuși a contestat-o, a găsit de cuviință să atribuie preventiv vina pierderii a aproximativ 1 miliard de lei celor care au îndeplinit un demers firesc ca partide de Opoziție, acela de a solicita verificarea conformității pachetului legislativ cu legea fundamentală.

Îl îndemnăm pe prim-ministrului Ciolacu să se uite chiar în propriul Guvern către cel care a construit în mod eronat bugetul de stat pentru acest an, în persoana ministrului Adrian Câciu, și care a întârziat adoptarea din timp a unor măsuri de corecție.

În același timp, declararea ca neconstituțional a pachetului de măsuri de creștere a fiscalității nu poate fi imputată decât premierului Ciolacu, care a ignorat cu desăvârșire apelurile partidelor de Opoziție și a refuzat orice propunere de bun-simț, doar pentru a proteja protipendada de partid instalată în toate instituțiile de stat.

Este datoria partidelor democratice de centru-dreapta, cum este cazul Forța Dreptei, să apere mediul privat și întreaga societate, prin orice pârghii are la dispoziție, împotriva acestui terorism fiscal instaurat de guvernarea PSD-PNL. Pe lângă cei 1 miliard de lei invocați de Ciolacu, suntem convinși că statul român a pierdut triplu numai din cauza modului inept în care Guvernul a purtat discuțiile referitoare la măsurile de creștere fiscală pe perioada verii, alungând orice posibil nou investitor care s-ar fi gândit să-și dezvolte afacerea în România.

În realitate, prin demersul său, Forța Dreptei și-a propus tocmai să salveze România, nu să o sărăcească, așa cum va rezulta din creșterea poverii fiscale decisă de coaliția PSD-PNL. Creșterea taxelor va duce, așa cum s-a întâmplat și în episodul din 2010, la șubrezirea finanțelor publice pe termen lung, la scăderea veniturilor colectate la buget, tocmai din cauză că taxe mai mari înseamnă, dintotdeauna și peste tot în lume, creșterea evaziunii fiscale.

Dorim să subliniem că guvernul este singurul responsabil atât pentru gaura bugetară, cât și pentru ezitarea de a lua orice măsuri care să ducă la economisirea banului public. Deși putea (și încă poate) lua oricând măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor nejustificate, precum reducerea numărului de ministere și agenții, comasarea posturilor și chiar a companiilor de stat care se calcă pe picioare, demararea reformei administrative, guvernul Ciolacu preferă să se victimizeze și tocmai el este cel care trage de timp, deoarece știe prea bine că între promisiunile gogonate de la momentul investiturii și realitatea guvernării s-a căscat o prăpastie abisală.

Vrei să faci parte din echipă?

Vrei să faci parte din echipă?

Together we the people achieve more than any single person could ever do alone.

Abonează-te la Newsletter!

Copyright 2024 Forța Dreptei. Toate drepturile rezervate.